Wat is de beste geurkaars? Ik ben echt gek op lekkere geurtjes in huis. Het geeft een fijne sfeer terwijl nare luchtjes worden gemaskeerd. Zoals kookluchten of de geur van de hond die nat binnenkomt na het uitlaten. Geurkaarsen zijn voor mij dan ook écht een must-have.

Als het lekker ruikt in huis, voel je je ook beter. Maar, mijn zoektocht naar de beste geurkaars ging niet over rozen. Ik heb echt lang gezocht naar een kaarsje met voldoende branduren én een kwalitatief goed parfum. Er zijn namelijk ook genoeg kaarsen met een geur die zelfs de motten uit de kledingkast van de buurman verdrijven. Dat wil je dus niét.

Je wilt ook niet constant hoeven spuiten met een interieurparfum en ook de schijfjes sinaasappel met kaneel doen na een paar dagen hun werk niet meer. Je wilt wél een lekker ruikende en sfeervolle woonkamer. Zeker als je ’s avonds bij de televisie of de haard zit.

Uiteindelijk ben ik geslaagd. Ik heb een mooie top 3 kunnen maken van de beste geurkaarsen met veel branduren en een heerlijk parfum van hoge kwaliteit. Jij hoeft dus alleen nog maar een keuze te maken uit deze lijst. Ik zal je ook vertellen wat mijn favoriet is en waarom. Ben je klaar voor een flinke dosis aromatherapie en wat gezelligheid in huis?

Dit zijn de 3 beste geurkaarsen van dit moment

1. WoodWick Hourglass Geurkaars Linnen

Beste keuze
WoodWick Hourglass Geurkaars Linnen

WoodWick Hourglass Geurkaars Linnen

Productspecificaties:

 • Parfum: Linnen
 • Aantal branduren: 130 uur
 • Afmeting: 10 x 18 cm

Deze geurkaars van WoodWick zit in een prachtig glas met de vorm van een zandloper. De kaars kun je afsluiten met een houten deksel. De kaars heeft een lont van hout die, als je hem aansteekt, ontzettend gezellig knappert. Eigenlijk als een echt haardvuurtje. De WoodWick kaars heeft de geur van linnen. Een subtiel geurtje dat ruikt naar schoon wasgoed. Met circa 130 branduren geniet je ook nog eens heel lang van deze geurkaars.

Wat mensen zeggen over de WoodWick geurkaars

Meer mensen zijn tevreden over de WoodWick geurkaars met linnen parfum. Vooral de vele branduren worden als iets positiefs gezien, evenals de knisperende lont. Gebruikers vinden het ook prettig dat de kaars geen residu achterlaat op het glas en helemaal opbrandt.

Voordelen

 • Aromatherapie;
 • Veel branduren.

Nadelen

 • Soms bubbels in glas;
 • Lont kan roet vorming geven.

2. Yankee Candle Cinnamon Stick

Yankee Candle Cinnamon Stick

Yankee Candle Cinnamon Stick

Productspecificaties:

 • Parfum: Cinnamon stick
 • Aantal branduren: 150 uur
 • Afmeting: 10 x 17 cm

Ben je net zoals ik gek op de geur van kaneel? Dan is deze Yankee Candle met de geur van kaneelstokjes precies wat je zoekt. Yankee Candles staan bekend om hun fijne parfum die lekker lang in een ruimte blijft hangen. Vaak hoef je de geurkaars maar eventjes te branden. Deze geurkaars in pot is voorzien van een goed afsluitbare deksel. Je kunt er 150 uur lang van genieten. De lont is gemaakt van 100% katoen en zorgt voor een mooie verbranding.

Wat mensen zeggen over de Yankee Candle geurkaars

Mensen zijn enthousiast over het subtiele aroma van de geurkaars. Zelf wanneer de kaars niet brandt en de deksel van de pot is, kun je de geur goed ruiken. De kaars gaat tot 150 branduren mee, maar in sommige gevallen is dat zelfs nog langer. Gebruikers zijn ook enthousiast over andere parfums van de Yankee Candles geurkaarsen. Zoals Winter Night Stars, Crisp Campfire Apples en Christmas Cookie. Zeker het proberen waard dus.

Voordelen

 • Zuinig in gebruik;
 • Lont van 100% katoen.

Nadelen

 • Geeft soms zwarte rook;
 • Lont is te lang.

3. Topsics Geurkaarsen Aromatherapie

Topsics Geurkaarsen Aromatherapie

Topsics Geurkaarsen Aromatherapie

Productspecificaties:

 • Parfum: Gevarieerd
 • Aantal branduren: 20 uur
 • Afmeting: 6 x 4 cm

Deze set met geurkaarsen heeft mij echt aangenaam verrast. Alleen de mooi versierde blikjes zijn eigenlijk al een aanwinst op tafel. De set bevat 9 kaarsjes in blik. Elk voorzien van een ander fijn parfum. Zoals citroen, pepermunt, salie met zeezout en lavendel. De kaarsen zijn gemaakt van sojawas met plantaardige oliën. Je kunt ze dus ook zonder rookvorming veilig in huis branden. De geurkaarsjes hebben een levensduur tot wel 20 uur per stuk.

Wat mensen zeggen over de Topsics geurkaarsen

Mensen geven de geurkaarsen set van Topsics vaak cadeau door de vrolijk versierde blikjes, maar ook door de fijne geuren die je ook als aromatherapie kunt gebruiken. De set bestaat uit 9 kleine geurkaarsen die je overal kunt gebruiken. Mensen vinden het ook fijn dat de kaarsen zijn gemaakt van sojawas, zodat je ze heel veilig binnenshuis kunt branden.

Voordelen

 • Met sojawas;
 • Rookt niet.

Nadelen

 • Soms bubbels in blikje;
 • Parfum soms te subtiel.

Veelgestelde vragen over geurkaars

Wat zijn de beste geurkaarsen?

De beste geurkaarsen verspreiden een fijne geur die lang in een ruimte aanwezig blijft. Ze worden gemaakt van echt kwaliteitsvol parfum of etherische oliën. Goedkope kaarsen zijn vaak voorzien van te weinig parfum, of een geur die helemaal niet geschikt is om te verwarmen. Daardoor ruik je vaak niets of juist een geur die helemaal niet aangenaam ruikt. De beste geurkaarsen hebben ook een lange brandduur en zijn geschikt om binnenshuis te gebruiken. Dat betekent dat ze geen overmatige roet- of rookvorming mogen produceren.

Waar koop je goede geurkaarsen?

Door mijn zoektocht weet ik inmiddels heel goed waar je goede geurkaarsen kunt kopen. Dat doe je in elk geval niet bij de goedkope discountwinkels in de stad. Tenminste, niet als je op zoek bent naar goede kaarsen met het beste parfum. Online koop je goede geurkaarsen. Daar heb je niet alleen de keuze uit verschillende kwalitatieve merken, maar kun je prijzen en reviews ook heel makkelijk met elkaar vergelijken. Iets wat in een fysieke shop niet kan.

Waarom een deksel op een geurkaars?

Ook ik heb me vaak afgevraagd waarom er een deksel op een geurkaars zit. Het antwoord is eigenlijk tweezijdig. De deksel kun je in eerste instantie gebruiken als een onderzetter. Zo voorkom je dat je kringen krijgt in een houten tafelblad. Bijvoorbeeld door de warmte.

Maar er is nog een belangrijke reden waarom de beste geurkaarsen worden geleverd met een deksel. Zo kun je de kaars namelijk afsluiten als je eventjes géén parfum wilt ruiken. Misschien omdat je een boterham eet of jouw lunch aan het bereiden bent. De beste geurkaarsen ruiken namelijk ook al vrij sterk zonder dat ze branden of warm worden.

Welke WoodWick kaars ruikt lekker?

Welke WoodWick kaars ruikt lekker? Deze vraag is heel persoonlijk. Maar er is ook goed nieuws. Dit topmerk in geurkaarsen heeft namelijk een breed assortiment parfums. Er is dus altijd wel een geur die je aanspreekt. Zoals Linen, Baby Powder of Black Amber & Citrus.

Kun je geurkaarsen ook gebruiken als aromatherapie?

Ja, dat kan zeker. Het is algemeen bekend dat de geur van etherische oliën of kruiden kan inwerken op onze mentale gesteldheid. De therapie is bedoeld om lichaam en geest wederom met elkaar in evenwicht te brengen. Geuren van kruiden en parfum kunnen deze therapie en balans versterken. Een geurkaars kun je dus ook gebruiken voor aromatherapie.

Het is belangrijk dat je een geur kiest die jouw zintuigen op de juiste manier prikkelt of juist ontspant. Je kunt de kaars bijvoorbeeld branden tijdens het lezen van een goed boek, maar ook tijdens een yogasessie of het nemen van een ontspannend bad of tijdens een massage.

Goede geurkaarsen voor aromatherapie zijn bijvoorbeeld de kaarsen van WoodWick of van Yankee Candle. Deze kwalitatieve geurkaarsen zijn leverbaar in veel verschillende aroma’s. Zo kun je altijd kiezen voor een geur die past bij jouw gemoedstoestand en persoonlijkheid. Daardoor kun je op elk moment van de dag genieten van jouw persoonlijke aroma therapie.

Conclusie: dit is de beste geurkaars

Ik ben fan van alle geurkaarsen uit deze top 3, maar één is mijn persoonlijke favoriet. Deze geurkaars laat elke ruimte lekker ruiken. De parfums zijn van hoge kwaliteit en de kaarsen branden mooi gelijkmatig op. Ook de vele branduren maken deze geurkaars het beste.

Beste keuze
WoodWick Hourglass Geurkaars Linnen

WoodWick Hourglass Geurkaars Linnen

Productspecificaties:

 • Parfum: Linnen
 • Aantal branduren: 130 uur
 • Afmeting: 10 x 18 cm

De geurkaars van WoodWick vind ik het beste uit deze top 3. Dat komt niet alleen door het gebruik van kwaliteitsvolle parfum, maar ook door het sfeervol knetterende houten lontje. Deze kaars brengt eigenlijk direct een fijne sfeer met zich mee. Het parfum verspreidt zich snel door mijn huis. Ik gebruik de geurkaars in de woonkamer, maar neem hem stiekem ook wel eens mee naar de badkamer. Bijvoorbeeld als ik na een lange dag een warm bad neem. Het glas is afsluitbaar. Ook dat vind ik fijn als ik even geen parfum wil ruiken tijdens het eten.

Over De Auteur

Fleur

Fleur is een ervaren auteur op BestGunstig.nl, gespecialiseerd in de categorieën lifestyle, gezondheid en uiterlijk. Met haar diepgaande kennis en passie voor deze onderwerpen, biedt ze waardevolle inzichten en gedetailleerde beoordelingen van producten die het leven verrijken en bijdragen aan een gezonde en stralende uitstraling. Fleur's expertise stelt lezers in staat om weloverwogen keuzes te maken en alleen de beste producten te selecteren die bijdragen aan een verbeterde levensstijl en een gevoel van welzijn.

Bekijk Alle Reviews